Formgivare

Jenny_J.EleniusJenny Aarrekangas (Elenius), företagets formgivare och grundare

J. Elenius – Design & Clothing grundades i januari 2013. Från augusti 2018 drivs företaget under namnet STUDIO JENNY AARREKANGAS.

Intresset för kläder och mode har funnits länge, redan som liten var mina största intressen att teckna och sy. Vägen till företagets grundande har gått via studier i konst, estetik och klassisk massage. Alla dessa har på olika sätt påverkat mitt sätt att se på design, kroppen och kläder. För mig som designer är det viktigt med passform, plaggets rörlighet och balans.

Våren 2012 tog jag min examen i formgivning, med inriktning på beklädnad, vid Yrkeshögskolan Novia i Åbo. Våren 2011 deltog jag i Intertextil Balticum-mässan i Riga, där kollektionen Amidst Dreams presenterades. Den första praktiken utfördes i Samppalinnan kesäteatteris sömnadsateljé, jag sydde dräkter till produktionen West Side Story. Andra praktikperioden tillbringades i Stockholm i couture-designern Lars Wallins sömnadsateljé. Till mitt examensarbete designade och tillverkade jag tävlingsdräkten till Janina Ilkka, finska mästaren i disco dance 2012. Här kan du läsa mera om Disco Aurora.

För mig var det viktigt att sy så mångsidigt som möjligt under mina studier, för målet var att starta eget företag där jag designar, konstruerar mönstren och syr upp alla plagg själv.

Min tanke som designer är att skräddarsy produkter, exklusiva produkter som är gjorda för att användas!

 

Ta kontakt: info@jennyaarrekangas.com eller ring +358 50 356 0785