Kläddesign

Juliet – en brudklänning

I dag är det exakt en månad sedan Juliet skred till altaret. Ni har redan sett smyckena som designats utgående från klänningen, men nu finns det även bilder på brudklänningen i bildgalleriet.

Klänningen är en kombination av klassiskt, modernt och med små influenser från gångna tider. Klänningens främsta inspirationskälla var påfågeln, det var även bröllopets övergripande tema. Det turkosa bältet, det veckade släpet samt “ögat” – öppningen i ryggen har fått sin inspiration från påfågeln. Modellen är planerad utgående från brudens figur, de utstickande ärmarna balanserar upp de breda höfterna, bältet markerar den smala midjan samt linjen bak följer svankens linje. Eftersom det var ett sommarbröllop, så har kjoldelen gjorts tunn och luftig, för att bruden skall känna sig bekväm i värmen.

Klänningen är till största delen gjord i silke. Livdelen består av en stomme av duchesse som överklätts med krusterad spets, medan kjolen är gjord i crepe de chine som ger ett vackert fall.

Bilderna är fotograferade av LYSA Photography.

Juliet - påfågelinspiration
Juliet – påfågelinspiration

Leave a Reply